Αναρτήθηκε από: ΝΚΤ | 16/03/2012

»Ετοιμαστείτε για παρέλαση με κατσίκια και αρνιά»

 Κτηνοτρόφοι… με άγριες διαθέσεις εν’όψει της επερχόμενης παρέλασης.

Έξαλλοι οι κτηνοτρόφοι της Σάμου, που μετά την εξέλιξη που είχε η υπόθεση των συναδέλφων τους στην Ικαρία δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο, μιας και όπως επισημαίνουν έχουν να εξασκήσουν το επαγγελμά τους από πέρυσι το Πάσχα!

Σε δηλώσεις του στην «Σαμιακή Γνώμη» ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Σάμου κ. Γιάννης Βέττας, τόνισε πως: »Αυτή την φορά θα το πληρώσουν ακριβά. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, θα κατεβάσουμε 1.500 κατσίκια και θα παρελάσουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Αυτή την φορά δεν κάνουμε πίσω…

Αν δεν μας δώσουν το δικαίωμα να σφάξουμε θα γίνει χαμός. Ποιοι είναι τελικά πανω από υπουργούς περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες. Οι υπάλληλοι»;

Aπο την ιστοσελίδα http://www.newsit.gr

Πρώτη δημοσίευση: 16.03.2012 | 10:03

ΑΝ …..ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ,

ΑΝ….ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ, 

ΤΟΤΕ……Κατσικάκι γεμιστό Σαμιώτικο.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πλάτη κατσικίσια ή αρνίσια(μισό κατσίκι ή αρνί από την μέση και πάνω με την μπόλια του)
  • 1 κατσικίσια συκωταριά ζεματισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
  • 700 γραμ. ρύζι νυχάκι
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο για τη γέμιση, και ½ κούπα έξτρα
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 250 γραμ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
  • Πατάτες όσες παίρνει το ταψί μας

Πως το κάνουμε:

  1. Παίρνουμε την πλάτη αφού την πλύνουμε και την αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα έξω.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση τσιγαρίζουμε στα ¾ της κούπας το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια ξερά και χλωρά.
  3. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο αλάτι πιπέρι και το ρύζι.
  5. Ρίχνουμε τον πελτέ και 1 κούπα νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά το ρύζι.
  6. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους.
  7. Μόλις κρυώσει η γέμιση γεμίζουμε το κατσίκι και το ράβουμε με χοντρή βελόνα και βαμβακερή κλωστή κλείνοντας μέσα τη γέμιση.
  8. Λίγο πριν το κλείσουμε τελείως προσθέτουμε μέσα και 1 ½ κούπας νερό το κουνάμε λίγο να πάει παντού, και το ράβουμε τελείως.
  9. Προσθέτουμε γύρω από το κατσικάκι τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε όλο το φαγητό με λίγη ρίγανη ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε με την μπόλια μόνο το κρέας, και προσθέτουμε και 2 κούπες νερό μέσα στο ταψί.
  10. Σκεπάζουμε όλο το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε σιγανή φωτιά (170 βαθμοί) για 3 -4 περίπου ώρες.
  11. Λίγο πριν το σβήσουμε βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα και ξεροψηθεί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το φτιάξετε από βραδύς να το ψήσετε για 1 ώρα και την επόμενη μέρα να συνεχίσετε το ψήσιμο . Μη λυπηθείτε το αλάτι για να πιάσει το κρέας μέχρι μέσα. Ελέγχετε καθ όλη τη διάρκεια του ψησίματος το νερό στο ταψί. Για να δείτε αν είναι έτοιμο πριν το βγάλετε από το φούρνο, κόψτε ένα μικρό κομμάτι κρέας κοντά στην ωμοπλάτη εκεί που έχει πολύ ψαχνό και δοκιμάστε το, να μην είναι κόκκινο. Μπορεί επίσης να γίνει και με τη μία πλευρά του κατσικιού αλλά θα πρέπει ή εμείς η ο χασάπης μας να ανοίξει μι α «τσέπη» ανάμεσα στα πλευρά και στο κρέας ώστε να μπει η γέμιση. Τότε όμως θα χρησιμοποιήσετε τα μισά υλικά της γέμισης. Δοκιμάστε το αξίζει τον κόπο.
 
Απο την ιστοσελίδα www.sintagespareas.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: