Αναρτήθηκε από: ΝΚΤ | 24/04/2011

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε εσάς και τις οικογένειες σας .

 

Πασχαλινή εικόνα πρίν από 52 χρόνια στα Σκουραίϊκα. 

 

ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΡΑΙΪΚΑ 3 ΜΑΪΟΥ 1959.ΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΕ ΠΗΛΙΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΚΑΡΑΦΑ.

 
Η πήλινη λεκάνη ζυμώματος με το  γεμιστό κατσίκι έχει βγεί απο το φούρνο και λίγο πρίν πάρει τον δρόμο για το πασχαλινό τραπέζι  (ευτυχώς) φωτογραφήθηκε ,ώστε σήμερα να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να γνωρίζουν τα τοπικά έθιμα  οι νεότεροι.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τους:
Με το φουρνισμένο γεμιστό κατσίκι  Κώστας Ν.Τραγάρης και Χρήστος Δ.Σταματίου
Με το κρασί στην καράφα Νικόλαος Κ. Χατζηνικολάου
Πίσω τους απο αριστερά Νικόλαος Δ.Σταματίου ,Λεωνίδας Α.Ζαφείρης,Λυκούργος Κ.Χατζηνικολάου
 Δεξιά ο νεαρός είναι ο Αλέκος ή ο Γιάννης Σ.Δημητράκης
 

ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ………..ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

(TO KEIMENO KAI OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ http://home-sweet.blogspot.com/2007/04/blog-post_18.html)
Στη Σάμο, και γενικά στα νησιά, δε σουβλίζουμε αρνί το Πάσχα.
Ψήνουμε το κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο.
Γεμίζουμε τη μισή πλάτη με ρύζι, τη συκωταριά και τα εντόσθια του ζώου και τη ψήνουμε στο φούρνο με πατάτες ή χοντρό μακαρόνι.
 
 
 
 

Ο φούρνος πρέπει πρώτα να κάψει καλά.

Το κατσίκι έτοιμο να μπει στο φούρνο.
Ο φούρνος ξεσφραγίζεται…
Να το κατσικάκι ψημένο και λαχταριστό. Ένα πηρούνι να δοκιμάσω τη γέμιση!
 
 
 
 
 
Advertisements

Responses

  1. Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά με υγεία σε όλους. Καταπληκτική ανάρτηση Νίκο και σπάνιας ομορφιάς φωτογραφία ,μας ταξιδεύει σε ένα χωριό που τότε έσφυζε από ζωή κέφι και γλέντια παρόλο που και τότε η ζωή ήταν δύσκολη…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: