Αναρτήθηκε από: ΝΚΤ | 29/06/2010

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΑΡΕΛΑ
ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ». 
**** ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ
 ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΛΙΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ (1957-1995)» ****
 
 
 
29 Ιουνίου 2010, 

Αγαπητέ κύριε Γαρυφάλλου,

1ον : το δημοσίευμά σας δεν προκάλεσε το “λαϊκό αίσθημα” 2-3 ατόμων μόνο!!! Απλά μόνο εμείς απαντήσαμε.
2ον : δεν ξέρω εάν πρέπει να σας ενοχλούν οι χαρακτηρισμοί ή “το μεγάλο δημοσιογραφικό σας ατόπημα” όπως ο ίδιος παραδεχθήκατε
3ον : “θέλουμε να τονίσουμε πως φαίνεται ότι κάποιοι φρόντισαν να τον “τιμήσουν” για τους συγγενικούς του ψήφους και για να ικανοποιηθούν κάποιοι φίλοι” αυτή η δήλωσή σας δεν υποδηλώνει ότι δεν σέβεστε τη μνήμη του νεκρού; Αλλά και μόνο που δημοσιεύσατε κάτι χωρίς να το έχετε ελέγξει από 1.000 μεριές, βλάψατε τη μνήμη του νεκρού!!
4ον : το θέμα δεν είναι μόνο “η μνήμη του νεκρού” αλλά ποιος από το χωριό δήλωσε πως δεν γνωρίζει κανείς τον Γεώργιο Κωνσταντιλιέρη, όταν ο Γιώργος γεννήθηκε, μεγάλωσε, πήγε σχολείο στο χωριό, τιμήθηκε πολλές φορές για την πορεία του στο σώμα που υπηρετούσε και γινόταν πάντα γνωστό στο χωριό, όταν 1 μήνα πριν το μοιραίο ήταν στο χωριό, όταν όλο το χωριό συμμετείχε στο δράμα του χαμού του Γιώργου.
5ον : ποιος έχει το δικαίωμα μετά από 15 χρόνια από το χαμό ενός ανθρώπου, να έρχεται και να θίγει θέματα όπως δικαίωση οικογένειας, τιμωρία υπευθύνων, απόδοση δικαιοσύνης κ.τ.λ., θέματα τα οποία πόνεσαν πολύ την οικογένεια και το στενό περιβάλλον του θύματος και τους πήρε καιρό για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους. Από που και εως που ζητάμε το λόγο από την οικογένεια για το ποιες ενέργειες έκανε ή δεν έκανε για τη δικαίωση της μνήμης του νεκρού; Πραγματικά δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τι προσπαθείτε να βγάλετε από το δημοσίευμά σας.
6ον : ποιος λέει ότι δεν υπήρξε επικοινωνία και αντίδραση από την οικογένεια για το συγκεκριμένο δημοσίευμα; Μήπως η μνήμη σας είναι επιλεκτική και ξεχνάτε τα τηλεφωνήματα που δεχθήκατε από την οικογένεια του θύματος; Γνωρίζω πολύ καλά πως η οικογένεια ζήτησε την αποκατάσταση της αλήθειας, με δημοσίευση στο ίδιο ακριβώς σημείο της εφημερίδας και με την ίδια έκταση που είχε το αναληθές δημοσίευμα. Και πως εάν δεν προχωρήσετε σ’ αυτή την κίνηση -όπως και δεν έχετε- θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη!!
Αλλά το ερώτημα το δικό μου είναι : η επικοινωνία με την οικογένεια -από την πλευρά σας- έγινε πριν ή μετά το δημοσίευμα; Γιατί τι να το κάνει η οικογένεια όταν επικοινωνείς μετά το δημοσίευμα μόνο και μόνο για να μαζέψεις τα αμάζευτα!!!
7ον : ως συνεργάτη της εφημερίδας παρουσιάζετε τον κο Γιώργο Αυτιά. Ρωτήστε τον ποιος ήταν ο Γεώργιος Κωνσταντιλιέρης. Σίγουρα θα γνωρίζει μια και η σύζυγός του είναι από τα Σκουραίικα!!!!
8ον : ”Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των Δημοτικών αρχόντων του τοπικού διαμερίσματος του χωρίου.”;;; καμία αίσθηση δεν προκάλεσε η απουσία των τοπικών αρχόντων διότι οι τότε τοπικοί άρχοντες συνήθιζαν ν’ απουσιάζουν από οποιοδήποτε σημαντικό θέμα απασχολούσε το χωριό και ας ήταν εκλεγμένοι για να λύνουν τα θέματα των συγχωριανών τους!!! Άλλωστε όταν παραβρέθηκαν όλες οι ανώτατες στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της Σάμου δεν υπάρχει λόγος για ν’ αναρωτιέται κανείς για κάτι.

Υ.Γ. Να σας ενημερώσω ότι δεν ήταν μόνο “το δημοσίευμα αυτό της πανελληνίας κυκλοφορίας εφημερίδας “ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ” του Συλλόγου Σκουριωτών” -όπως ειρωνικά γράφετε- που μπορούσατε να βρείτε και να ενημερωθείτε για το συμβάν. Όλος ο ημερήσιος τύπος εκείνη την περίοδο για 3 μέρες δημοσίευε το γεγονός και τις εξελίξεις γύρω από αυτό. (Όλα τα δημοσιεύματα είναι κρατημένα από την οικογένεια του Γιώργου και μπορούν να διατεθούν για του λόγου το αληθές).
Τόσο το ραδιόφωνο -ΣΚΑΪ- όσο και τα έντυπα μέσα εκείνες τις μέρες, είχαν πρώτη είδηση το συγκεκριμένο συμβάν. Όταν το σημαντικό θέμα εκείνες τις ημέρες ήταν η πορεία της υγείας του Πρωθυπουργού της χώρας μας, κ. Ανδρέα Παπανδρέου.
Μέχρι και ο κυπριακός τύπος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα. Τι άλλο θέλει κανείς για ν’ αποφύγει το ατόπημα;

Βαρελά Ειρήνη.

Advertisements

Responses

  1. Ευχαριστώ πολύ…

  2. Την έντυπη συγνώμη της εφημερίδας, για το άτοπο δημοσίευμά της, περιμένουμε κύριε Γαρυφάλλου. Όχι τις ευχαριστίες σας.
    Στο ίδιο σημείο του φύλλου της εφημερίδας και με την ίδια έκταση που είχε το αναληθές δημοσίευμά σας.

    Υ.Γ. Σε αναμονή του επόμενου φύλλου.

    Βαρελά Ειρήνη.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: